VACATURE BRUIDSMODE STYLISTE

Foto: Amanda Drost Fotografie

De leukste tips en tricks voor het plannen van je bruiloft | Deel 3

Let's continue!

In onze vorige 2 blogs hebben we het gehad over (de opstart van) het plannen van jullie onvergetelijke bruiloft. Lees deze blog als je nog geen trouwlocatie, weddingplanner of trouwjurk gevonden hebt! En deze blog als je nog op zoek bent naar een trouwambtenaar, fotograaf, trouwfilm of te gek entertainment en muziek.

Styling: “het perfecte plaatje”

Bij het plannen van een onvergetelijke bruiloft, hoort ook het nadenken over hoe jullie met de styling dé sfeer neer willen zetten die jullie voor ogen hebben. De styling zorgt er eigenlijk voor dat het plaatje helemaal klopt.

Hoe pak je het aan?

1. Maak een Pinterest bord met de stijl en sfeer die jullie voor ogen hebben.

2. Verdeel dit Pinterest bord in de volgende borden op:
A. Bloemen, incl. bruidsboeket
B. Drukwerk
C. Bruidstaart / sweet table
D. Ceremonie
E. Borrel
F. Diner
G. Feest
H. Overig indien het niet past binnen 1 van deze borden maar je wel heel graag zou willen

3. Idealiter schakel je op dit moment een professionele stylist in. Mocht je al het meubilair van de locatie willen gebruiken en enkel bloemen willen toevoegen en wellicht wat kleine items, dan zou je ook prima alleen een bloemist kunnen inschakelen (de bloemisten van tegenwoordig doen vaak ook veel meer dan alleen prachtig bloemwerk). Professionele hulp bij dit onderdeel is wel heel erg belangrijk. De styling is toch iets wat vaak op de dag zelf moet gebeuren en je wilt dat echt iedereen kan genieten en het nog mooier wordt dan je vooraf had kunnen bedenken!

4.
Gepersonaliseerde items: dit geeft echt de persoonlijke touch aan jullie dag! Denk bv aan een mooi welkomstbord, drukwerk met daarop jullie wedding logo, handgeschreven welkomstbrief op de hotelkamers, waaiertjes voor een hete zomerbruiloft, dekentjes voor een winterbruiloft en nog zoveel meer, die cocktailbar met jullie favoriete Mr. & Mrs. drankjes.

5.
Maak een stylingplan met hoe je elk moment voor je ziet (stylisten maken dit vaak voor jou!), met de daarbij behorende kleuren, bloemen, meubilair, drukwerk, lichtjes etc.

Styling kost echt heel veel werk en weet dat de bloemen door de energiecrisis flink in prijs zijn gestegen. Het is dus niet zomaar een sluitpost, maar echt een onderdeel van de bruiloft waar je een goed budget voor moet inruimen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van jullie wensen, wat de locatie al heeft, wanneer jullie trouwen (bloemen zijn op sommige momenten extra duur, bv rond Valentijnsdag of Moederdag), hoeveel gasten jullie hebben etc.

Haarstyliste & visagiste

De mooiste versie van jezelf, dat is wat iedere bruid graag wil op haar trouwdag. Er zijn veel verschillende type haarstylisten en visagisten. De één is meer van de natural look en bij de ander wil wat meer “uitpakken”.
Je hebt haarstylisten en visagisten in één maar ook personen die alleen bruidskapsels doen en weer anderen die alleen bruidsmake-up verzorgen. Als je een losse haarstylist en visagist hebt dan kunnen ze zowel tegelijkertijd werken als achter elkaar. Tijd technisch is het natuurlijk het fijnste als ze tegelijkertijd met jou aan de slag kunnen.

In het draaiboek neem ik normaliter 1,5 – 2,5 uur aan voor haarstyling & make-up. Na de proefsessie kunnen jouw professionals heel goed aangeven hoe lang ze denken nodig te hebben op de dag zelf. Meestal vragen ze aan jou wanneer je helemaal gereed wilt staan en dan laten ze je weten hoe laat ze er zullen zijn. Het aantrekken van de jurk met accessoires neemt tussen de 20 en 45 minuten in beslag. Heb je allemaal losse knoopjes op de rug, moet de jurk geregen worden of heeft jouw trouwjurk een ritsluiting, dat maakt natuurlijk een verschil.

Mochten familie of vriendinnen ook heel graag hun haar of make-up verzorgd hebben en kan dat qua planning, dan is het altijd handig om daar apart iemand voor in te huren. Dan heeft jouw professional echt alle tijd en rust voor jou. Want je wilt de dag niet gestrest beginnen, maar lekker relaxt en helemaal jezelf!

THE GROOM

The Groom: deze alinea is speciaal voor jou!

Mannen denken vaak heel makkelijk over hun trouwpak. Ohh ik ga wel even een uurtje naar een pakkenwinkel en loop er zo mee naar buiten. Voor een trouwdag beveel ik altijd aan om naar een maatpakken winkel te gaan. Maar weinig mannen hebben echt een confectiemaat. En op je trouwdag wil je wel echt een pak aanhebben wat jou gegoten zit. Alle ogen zijn ook op jou gericht en er worden meer foto’s van je gemaakt dan er ooit in je leven van jou gemaakt worden. Vergis je niet in de vele keuzes die er zijn te maken. Ik zie vaak dat veel bruidegoms nogal eens overspoeld worden door de vele keuzes nadat ze hun eerste gesprek hebben gehad bij een maatpakken winkel.

Keuzes over wat voor type pak, hoeveel knopen, double of single breasted, welke stof, welke kleur, driedelig of tweedelig, stropdas of strikje, o benen of x benen pantalon en ga zo maar door. Het maken van een maatpak neemt normaliter zo’n 2 maanden in beslag en in februari van het nieuwe jaar komen meestal de nieuwste stoffen binnen en vinden de meeste afspraken met bruidegoms plaats. Wees er dus op tijd bij!

Trouwringen

Keuzes, keuzes, keuzes .. ook bij de trouwringen hebben jullie weer heel veel keuzes. Willen jullie de trouwringen kopen bij waar de verlovingsring is gemaakt? Wordt de trouwring van de bruid aangeschoven bij de verlovingsring? Je kunt inspiratie opdoen bij winkels in de stad, maar je kunt ook echt naar een goudsmid gaan die jullie trouwringen volledig custom made maakt waardoor je echt iets unieks hebt wat je de rest van je leven bij je draagt. Er zijn meer (edel)metalen dan alleen goud waar je de ringen van kan laten maken. Wil je een steen of meerdere stenen erin? Laat je adviseren door jouw juwelier of edelsmid en maak er iets unieks van wat bij jullie past!

Drukwerk

Een bruiloft heeft zoveel meer drukwerk dan alleen de save the dates en de uitnodigingen. Tegenwoordig wordt ook al het drukwerk in 1 lijn besteld, van de save the dates, uitnodigingen tot de menukaarten, welkomstbord, programmabord, naamkaartjes, diner seating plan en nog zoveel meer! Drukwerk kun je op maat laten maken door een grafisch ontwerper zodat het echt helemaal custom made is, maar je kunt ook bij een van de vele trouwkaarten specialisten een ontwerp aanpassen naar jouw wensen. Heel vaak hebben ze een hele handige tool waardoor je zelf je drukwerk makkelijk kunt ontwerpen (binnen de mogelijkheden die ze hebben). Vaak kun je ook een proefdruk bestellen of dat de grafisch ontwerpers achter deze websites met je meekijken zodat je zeker weet dat er geen fouten in staan. Want geloof me bij 9 van de 10 laatste proefdrukken van kaarten haal ik er altijd nog wat foutjes uit of elementen die zijn vergeten.

Hierbij een checklist voor jullie uitnodiging en wat je niet mag vergeten:

Jullie namen
 Reden voor de uitnodiging: Uiteraard dat jullie gaan trouwen!
 Trouwdatum (vergeet jaartal niet)
 Informatie over de locatie(s):
Adres
Parkeren
Routebeschrijving
 Programma van de dag of in ieder geval wanneer het ontvangst is
 RSVP: Indien deze nog niet is gedaan via de save the date
Datum waarvoor aan- of afmelden voor de bruiloft (minimaal 4 weken (6 weken is nog beter!)
van tevoren, zodat mensen nog een reminder kunnen ontvangen)
 Dresscode
 Eventueel thema van de bruiloft
 Cadeauwensen
 Adres van jullie thuis
 Contactgegevens van ceremoniemeester / weddingplanner
 Eventueel of kinderen uitgenodigd zijn of niet

Niet alle bovenstaande elementen hoeven óp de trouwkaart zelf te staan, maar kunnen ook op een persoonlijke wedding website komen te staan óf in een ceremoniemeestersbrief.

Naast de elementen die genoemd zijn in deze blogs, kunnen er nog veel meer dingen zijn die jullie voor jullie bruiloft zouden willen regelen. Denk aan bedankjes, gastenboek, trouwschoenen, gepersonaliseerde items, tent, trouwvervoer, vervoer van de gasten, oppas voor de kinderen, huwelijksdagverzekering, openingsact etc.
Mocht je hulp nodig hebben bij al deze keuzes, weet dat je dan altijd advies kunt vragen aan een weddingplanner.
Dit kan ook in 1 enkel trouwadviesgesprek. En is zeker een aanrader!

Mochten jullie nog tips missen die je echt onmisbaar vindt: deel deze dan met mij en wellicht komt er nog een nieuwe blog aan in de toekomst over het onderwerp waar jullie graag meer over zouden willen lezen.
Laat het mij dan weten op: vivian@hetbruidsmeisje.nl
Ik hoop dat jullie genoten hebben van de tips & tricks en dat het de planning van jullie onvergetelijke bruiloft net even wat makkelijker heeft gemaakt.

Heel veel liefs,

Vivian – Het Bruidsmeisje

Fotografie:
www.amandadrost.com
www.thijshuizer.com
www.mooibelichttrouwreportages.nl

Kun je niet wachten om jezelf in zo’n prachtige bruidsjurk te zien? Maak dan direct een afspraak!
nl_NL