Als je op zoek gaat naar je droomjurk, moet je ontelbaar veel keuzes maken. Niet alleen het model moet bij je passen, je moet je ook fijn vinden in de stof die je draagt. Eén van de stoffen die bij heel veel jurken terugkomt, is tule! Maar wat is dat precies en wat kun je daar allemaal mee als het om jouw droomjurk gaat?

Tule is er in alle soorten, maten en kleuren. Zo ken je misschien de grove versie die bijna rechtop blijft staan, maar je hebt ook een hele fijne versie die bijna zacht aanvoelt! Dat ligt er maar net aan hoe de stof gewoven wordt. Wist je trouwens dat ‘tule’ genoemd is naar de Franse stad Tulle? Ooit was dat hét epicentrum van de tule-productie!

Je vindt tule in heel veel bruidsjurken terug. Het is een prachtige stof om te gebruiken! We zetten een aantal modellen voor je op een rij om te laten zien wat je met tule kunt.

De prinsessenjurk

De klassieker die iedereen kent: de prinsessenjurk. Een hoepel of heel veel tule zorgt ervoor dat de rok enorm wordt, het Disneyprinsessengevoel! De grote rok kan zowel afgewerkt zijn met kanten details, borduursels of prachtige diamantjes als gewoon helemaal glad zijn. Dat is maar net wat het best bij jou past!
BARROCO-C
9A174_ESPLENDOR_A_0020-min

Bohemien

Een prachtige trend ook: bohemien! Denk aan de lente, bloemen en vooral een heerlijk vrij gevoel. De jurken zitten vaak soepel. De Marnie van Watters is bijvoorbeeld vooral achter met flink wat tule aangezet. Daardoor krijg je wel een sleep, maar blijft het toch lekker bohemien. Een laagje tule over een andere laag stof heen kan trouwens minstens net zo mooi zijn, en zit vaak nét wat makkelijker.
Wtoo Catherine 16718 alternate
5MR054_Phyllis_Alt1

Romantisch

Grote vormen tule die over elkaar heen liggen: deze jurken spreken onwijs tot de verbeelding! Ze zijn sierlijk, elegant en zwieren voor je gevoel alle kanten op. Met de over het algemeen wat simpelere lijfjes ligt het accent écht op de grote rok die nét even wat anders is dan de klassieke prinsessenjurk.
9A173_ESPIRAL_B_0043 Verical-min
WtooBrides_SP15_WEB_14724_14032_014_a

Laagjes

Wil je wel een lange rok maar niet het zwierige of de baljurk? Je kunt heel mooi wat leven creëren in je jurk door in laagjes te werken. Daardoor valt de jurk wel heel zwierig, maar valt het net iets minder op. Beeldschoon!
5MW127_Bettina_Back
5035b

Fishtail

Een klassieker ook, de fishtail. Door middel van tule wordt er heel wat volume onderin de jurk gemaakt. Tot vaak de knie heb je een strakke jurk, dan komt pas het zwierige. Net als bij een zeemeermin, daar komt natuurlijk ook de naam vandaan.
Swan ivory front
JABEL-B

Net even wat anders

Je kunt ook voor heel wat anders gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van kort aan de voorkant en lang aan de achterkant? Door middel van tule krijg je wél het gevoel dat je die grote jurk aan hebt, maar kun je jouw prachtige benen alsnog aan de wereld laten zien. Wil je alleen kort op het feest? We hebben ook jurken waarbij je de voorkant van de jurk af kunt halen, zodat je zowel een lange als een korte jurk aan hebt!
GIGI
LINEA RAFFAELLI B16 - SET 077 FRONT

Geïnspireerd geraakt? Maak snel een afspraak!