‘Utreg me stadsie bruist van alle kant’, zingt het Utrechtse volkslied. En dat is absoluut waar. Covers Couture zit midden in het centrum, een ideale gelegenheid om het passen van je jurk te combineren met een heerlijk dagje in ‘het hartsie van het land’. En komend weekend is de Love & Marriage Beurs in de Jaarbeurs, waarom er niet een compleet uitje van maken? We zetten wat leuke Utrechtse plekjes voor je op een rij!

De toerist uithangen

Op een mooie dag is het prachtig om de Domtoren te beklimmen. Het uitzicht dat je over de stad hebt, is verbluffend. En daarbij is het beklimmen zelf ook nog eens heel leuk: een gids vertelt je alles over de geschiedenis van de toren. Het zijn flink wat treden op een oneffen wenteltrap, dus trek wel comfortabele schoenen aan.
dom-895938_1280
Als je weer onderaan de toren staat, kun je nog even uitrusten in de Domtuinen, die grenzen aan de kerk. Er zit een klein restaurantje bij waar je kunt bijkomen met een kop koffie of thee. Een stukje verderop ligt het Centraal Museum. Niet alleen een heel mooi museum waar je een heerlijk middagje kunt slijten, ook de wandeling er naartoe is prachtig. Je loopt door het oude Wijk C, dat staat vol oude huisjes en lieve straatjes.

Uit eten?

Ook dat kan op talloze plekken. Vooral de Drieharingstraat is een aanrader: deze straat zit volgepakt met eettentjes met een ruime keuze. Vis, vlees, vegetarisch, burgers, Japans, tapas, alles zit in één straat. Ook de steeg die er parallel aan ligt, de Zakkendragerssteeg is een aanrader. Een stuk rustiger maar wel met onwijs schattige restaurantjes! Als je dan toch in de Zakkendrager bent, neem een kijkje bij De Kast, een winkel vol producten van jonge ontwerpers die er een stukje winkel huren.
10513265_599607083489534_1713454558918735188_n
Foto: Facebook
Waar je ook heerlijk kunt eten is Stan & Co op de Ganzenmarkt of The Colour Kitchen op de Oudegracht. Als je de tijd hebt om wat verder de stad uit te gaan, is het leuk om de Nachtegaalstraat, voorbij de Schouwburg, in te lopen. Ook daar zitten talloze tentjes. Voor lunch kun je heerlijk terecht bij Brood of Hooi.

Koffie en cocktails

Ook voor koffie én voor coktails kun je terecht in de stad. Aan de Oudegracht zit Blackbird Coffee, een hip zaakje met vooral hele lekkere koffie. Ook bij Rabarber kun je terecht voor lekkere middagdrankjes. De Winkel van Sinkel is vooral een aanrader bij slecht weer: het is een prachtig pand. Hoewel het op het terras ook wel erg leuk is om de drukke grachten te observeren.
11753680_1006224066084148_2798041804264510092_n
Foto: Facebook
Heerlijke cocktails kun je drinken bij Zussen. Ook Behind Bars, Lust en Aperitivo schenken stuk voor stuk heerlijke cocktails, zowel met als zonder alcohol.

En natuurlijk is Utrecht een prachtige stad om doorheen te slenteren. Maak er een dagje uit van met degenen met wie je gaat passen! Hopelijk zien we je snel bij Covers Couture en geniet je net als wij enorm van deze stad in het midden van het land.

Zien we je op de Love & Marriage Beurs? Bestel nog snel je kaarten met korting! Voer de code CO1516 in en ontvang 4 euro korting.