De winter doet veel mensen denken aan de donkere dagen. Maar het seizoen heeft een prachtige charme. Het zonlicht geeft een prachtige gloed, met een beetje geluk ligt er sneeuw en bijna elke stad of dorp heeft de winkelstraten verlicht met prachtige lampjes. Niks donkers aan dus! Ieder seizoen heeft zijn eigen charme, zo ook de winter. We geven jullie als aanstaand bruidspaar graag wat tips en tricks om er de allermooiste dag van je leven van te maken!

Kies de juiste locatie

Tip één ligt vrij voor de hand: kies de juiste locatie. In de winter is het koud, het is fijn als jullie en jullie gasten even lekker warm kunnen worden. Bijvoorbeeld op een locatie waar een mooie haard is. Hoe heerlijk is het om lekker bij de open haard op te warmen? Het is niet allen praktisch, het is ook nog eens superromantisch! Als je voor een kale locatie is, kun je die creatieve vriend of vriendin vragen de aankleding te doen, of als jullie zelf creatief zijn kun je zelf de beste ideeen bedenken. Maar er zijn natuurlijk ook talloze locaties die al aangekleed zijn. De mooiste locatie vind je op.

Kleed je erop

Nog zo’n tip die voor de hand ligt. Bij Covers hebben we een prachtige collectie aan jasjes, mantels en andere accessoires die je over je jurk kunt dragen zodat je het de momenten dat je buiten bent, niet koud krijgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schattig nepbondje, of juist een mooie omslagdoek?

Ga helemaal los met decoraties

In de winter zijn de bomen kaal, is de lucht fel en met een beetje geluk ligt er sneeuw. En wat is nou een mooier decor om je creativiteit op los te laten dan een wit decor? Je kunt nog alle kanten op. Het is net een wit canvas van een schilder die zijn schilderij nog moet maken. Wat dacht je van dennenappels, kruisbessen, winterbloemen, rood fruit en linten met een lichte glitter in jullie favoriete kleur? Alles ligt nog helemaal open!

Kies de juiste tijd voor de fotoshoot

Je moet ‘m niet alleen goed plannen qua activiteiten, je wil natuurlijk ook mooi licht. Bespreek met de fotograaf wat de beste tijd is om mooie foto’s te maken. Een mooie winterdag kan je foto’s namelijk prachtig maken. De winterzon is fel en hangt laag. Die geeft al een romantische sfeer zonder dat je nog over het decor van je foto’s hebt nagedacht!

Plan alles binnen

Het is tenslotte winter, dus de kans dat het heel koud is, sneeuwt of regent is aanwezig. Maar, zorg ervoor dat er ook plek is buiten. Vooral als je veel kinderen verwacht. Want hé, als kind is er weinig zo mooi als buiten spelen in het ijskoude weer. En wie weet ontstaat er wel een spontaan sneeuwballengevecht. De winter zorgt altijd voor de mooiste verrassingen.

Geniet!

Niets is zo belangrijk dan dat jij op jullie mooiste dag onwijs aan het genieten bent.
Ben je benieuwd welke jurk bij een winterbruiloft past? Wij adviseren je graag! Zien we je binnenkort voor de mooiste dag van jouw leven?

Wat is jouw ultieme tip voor een winterbruiloft? En zou je zelf ooit in de winter trouwen?