Verreweg de meeste aanzoeken vinden plaats tijdens de romantische feestdagen! Zit je ook met smart te wachten op de vraag ‘wil je met me trouwen?’, maar heeft je partner een subtiel duwtje in de rug nodig? Of misschien loop je al een tijdje rond met het idee om de vraag te stellen, maar weet je niet hoe? Ga er dan maar eens lekker voor zitten en geniet van deze totaal uiteenlopende, maar heerlijk tranentrekkende aanzoeken!

Het spectaculaire aanzoek

Maak iets onvergetelijks van het huwelijksaanzoek en organiseer een flashmob! Tijdens de feestdagen zijn er talloze kerstmarktjes, schaatsbanen en muziekuitvoeringen in de openlucht  die zich perfect lenen voor zo’n bijzondere proposal. Begin op tijd met de voorbereiding, want er komt een flinke organisatie bij kijken. Regel een groep dansers of zangers die van tevoren een routine instuderen, neem je geliefde mee naar de afgesproken plek en geef subtiel het seintje voor de start. Ze weet niet wat haar overkomt wanneer het gezellige schouwspel waarnaar ze staat te kijken, opeens onderbroken wordt voor een optreden speciaal voor haar. Afgesloten met haar lieve partner die op zijn knieën gaat en haar de liefde verklaart!

Het creatieve aanzoek

Ga gezellig samen een avondje naar de bioscoop. Terwijl zij zich lekker in de zachte stoelen nestelt en alvast de reclames op het grote scherm bekijkt, haal jij zogenaamd nog even snel een bak popcorn. In plaats van een preview van de nieuwste films, komt er een zelfgemaakt filmpje voorbij waarin jij op weg bent naar de bioscoopzaal met een piepklein doosje in je handen. Vertel hoe bijzonder je partner voor je is en dat je al een tijdje rondloopt met het idee om haar ten huwelijk te vragen. Het filmpje eindigt bij de deur van de bioscoopzaal, die jij vervolgens binnen komt lopen met de ring in je handen! Overleg van tevoren met het bioscooppersoneel wat de mogelijkheden zijn en zorg dat je genoeg tijd hebt om het filmpje te monteren.

Het intieme aanzoek

Het eenvoudige aanzoek is vaak ook het mooiste aanzoek. Houd het simpel en ga terug naar die plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben. Geef er een speciale draai aan door de locatie bijzonder aan te kleden. Maak bijvoorbeeld een klein paadje van rozenblaadjes of waxinelichtjes dat leidt naar een picknickkleedje of een romantisch gedekte tafel of kleed je mooi aan en wacht tot zij arriveert. Vertel haar hoe die eerste ontmoeting jullie hier heeft gebracht en waar je op hoopt voor de toekomst. Stel haar dan de grote vraag en geniet van het bijzondere moment, zonder toeschouwers.

Het sfeervolle aanzoek

Buiten wordt het al vroeg donker en des te gezelliger is het binnen! Bereid heerlijke hapjes, zet een goede fles wijn klaar, draai jullie favoriete muziek en geniet van een knapperend haardvuur. Er is niets romantischer dan die setting! Geef haar een leuk, klein cadeautje voor de feestdagen om te laten zien dat zij bijzonder voor je is. Op die manier verwacht ze geen aanzoek en is ze blij met het gebaar. Na het uitpakken vertel je haar dat er nog een cadeautje op haar wacht, verstopt in de kerstboom. Wanneer ze de boom doorzoekt, vindt ze een verlovingsring die je met een lintje aan een tak hebt vastgeknoopt. Maak hem los, schuif de ring om haar vinger en stel haar de vraag.