In de wereld van trouwjurken zijn talloze designers die de mooiste jurken ontwerpen. In Meet the designer willen we je graag op weg helpen. Deze keer laten we je dan ook graag kennismaken met Maggie Sottero.


Om maar even bij het begin te beginnen: Maggie Sottero werd in 1997 opgericht en is in bijna twintig jaar uitgegroeid tot één van de grootste merken op het gebied van trouwjurken. Couture en high end zijn twee woorden die hand in hand gaan met het merk. De trouwjurken zijn elegant, prachtig afgewerkt en daarmee sleepte Maggie Sottero verschillende belangrijke prijzen mee in de wacht.

Wat Maggie Sottero bijzonder maakt, is dat er ontwerpstudio’s zijn in zowel Amerika als Australië. De ontwerpen worden geïnspireerd op de omgeving, maar de designers kijken vooral naar wat de bruiden willen. Zo gebruikt Maggie Sottero luxe stoffen, Swarovski-kristallen, handgemaakte patronen en zorgen de ontwerpers voor een prachtige pasvorm.

Wat Maggie Sottero echt uniek maakt, is de samenwerking met verschillende kunstenaars. Van over de hele wereld worden kunstenaars gehaald om een samenwerking mee te sluiten. Dat levert, inderdaad, hele unieke jurken op. Er wordt met uiterste precisie aan de ontwerpen gewerkt. Alles om aanstaande bruiden zich als een prinses te laten voelen op de mooiste dag van hun leven.

Als het gaat om een missie, is er volgens Maggie Sottero maar eentje als je trouwjurken ontwerpt: dromen laten uitkomen. Dit wil de designer doen door met innovatieve ontwerpen te komen. Het mooie is dat dit niet per definitie betekent dat je van Maggie Sottero alleen jurken kunt krijgen die heel alternatief zijn. De collectie is breed, er zijn zowel klassieke jurken als alternatieve jurken. Maggie Sottero houdt wat dat betreft rekening met alle bruiden in spé.

Ben je benieuwd geworden naar de jurken van Maggie Sottero? Hieronder kun je er nog een paar bekijken. De gehele collectie kun je hier vinden. Overtuigd? Maak snel een afspraak om de mooiste jurken te passen!