Ahhh Parijs… Stad van de liefde en de mode! Geen wonder dat hier het atelier staat van de drie zussen van bruidsmerk Cymbeline. Jaar op jaar weet deze internationale topdesigner talloze awards te winnen met opvallende, klassieke en soms ook sensuele bruidsjurken. Covers Couture neemt je daarom mee naar het creatieve hart van Cymbeline voor een exclusief kijkje achter de schermen. 

Vrouwendromen

“Wie begrijpt de droom van een vrouw nou beter, dan een vrouw zelf?” Met die gedachte sloegen de drie zusjes van Cymbeline veertig jaar geleden hun getalenteerde handen ineen om samen de mooiste bruidsjaponnen te maken en de bruidswereld op zijn kop te zetten. “Toen we net begonnen, waren bruidsjurken vooral heel formeel en weinig origineel”, vertellen de gezusters Evelyne, Chantal en Monique. “Daar brengen wij verandering in. We combineren onze vaardigheden met onze dromen en weten zo elke keer weer unieke bruidsjurken te maken die er echt uitspringen. Onze bruiden zijn moderne, romantische en modebewuste vrouwen die houden van een bijzondere bruidsjapon.”

Trendsetters

En bijzonder zijn de bruidsjurken van Cymbeline zeker. Zo valt de sensuele bruidsjapon Hilana op door de laag uitgesneden ruglijn, geeft het model Hindi een moderne twist aan de klassieke trouwjurk en is de Halissia een echte favoriet door de afneembare tulle rok. “Cymbeline is vaak koploper wanneer het aankomt op het introduceren van nieuwe bruidsmode. Zo waren we de eerste die semi-transparante bruidsjaponnen maakten, introduceerden we ivoor als een van de  standaardkleuren en brachten we de eerste rode bruidsjaponnen op de markt.”

Aan de Franse tekentafel…

Meters zijde, chiffon, Frans Chantillykant en tulle vormen de basis van de schitterende Cymbeline-japonnen, maar het begint allemaal met een schets op het papier. “We zijn met z’n drieën aan deze droom begonnen, maar al snel groeide het familiebedrijf uit tot een internationaal modehuis. In de afgelopen veertig jaar hebben we heel zorgvuldig jong talent geselecteerd om ons te helpen bij het ontwerpen van nieuwe collecties. Hierbij is het belangrijk om telkens weer de originele huisstijl van Cymbeline te vertalen naar een moderne collectie. De liefde, schoonheid en sensualiteit van de vrouw vormen de basis van elke bruidsjapon. De gevoeligheid en veelzijdigheid van de mens is terug te zien in onze delicate en intrigerende patronen.”

Exclusieve designerdagen

Speciaal voor de bruiden van Covers Couture halen we de beroemde bruidsdesigner Cymbeline naar Utrecht voor vier exclusieve designerdagen! Ontdek de nieuwste bruidsmodetrends en ontvang een persoonlijk stijladvies. Geniet van de prachtige nieuwe collectie van Cymbeline die op sfeervolle Franse wijze wordt gepresenteerd. Dit unieke evenement loopt van donderdag 23 januari 2014 tot en met zondag 26 januari 2014. Wil jij er ook bij zijn, reserveer dan snel een plek via info@covers.nl of neem telefonisch contact met ons op via 030 – 231 2567.