If you like it put a ring on it! Yes, eindelijk is het zover, die felbegeerde verlovingsring zit om je vinger, nu komt hét moment waar je waarschijnlijk toch stiekem (heel) vaak aan hebt gedacht en misschien zelfs wel over hebt gedroomd, je mag trouwjurken passen! 

 Voor veel vrouwen is dit een absolute dream come true, maar ook een ultiem stressmoment.

Het vinden van je droomjurk is natuurlijk super spannend, er spoken vast allerlei vragen door je hoofd. Hoe gaat zo’n passessie eigenlijk? Wat voor jurken vind ik mooi? Wie neem ik mee? Waar moet ik op letten? Wat past bij mijn figuur? Hoe zit het met accessoires? enzovoorts, enzovoorts..

 In deze blog willen we je laten ervaren hoe een passessie er bij Covers Couture aan toe gaat. 

Onze stylistes zijn allemaal even lief en bedreven in hun vak. Bij Covers doen we niets liever dan jou in de watten leggen op één van de meest bijzondere dagen van je leven, en nemen we je graag bij de hand om samen de jurk van je dromen te vinden.

Jij en je bridal squad worden hartelijk ontvangen met koffie of thee en iets lekkers in een privé pasruimte. Zo hebben jullie je eigen ruimte en geen last van de omgeving, het is tenslotte een intieme aangelegenheid. 

Voordat de daadwerkelijke passessie begint neemt de styliste een korte vragenlijst met je door. Ze vraagt naar zaken over jou persoonlijk maar natuurlijk ook naar jullie grote dag, om te kunnen zorgen dat de jurk straks perfect aansluit bij de rest van het thema.

Ondertussen krijg je een heerlijk satijnen bride basjasje aangereikt, zo voel jij je op en top bruid, terwijl de styliste de eerste jurken voor je verzamelt.

De styliste hangt een aantal jurken voor je klaar in de paskamer en helpt je bij het aankleden. Het komt vaak voor dat de jurken in de winkel niet overeenkomen met jouw kledingmaat maar dat is geen enkel probleem, door middel van klemmen en een speldje hier en daar krijg je een goed beeld van de jurk op jouw lichaam.

En dan sta je voor het eerst in zo’n overweldigende witte jurk voor de spiegel. Super emotioneel voor jou maar ook voor je support team.

Ze hebben je vast al wel eens in een mooie jurk gezien, maar dat is lang niet zo magisch als een echte witte trouwjurk. 

Want het werkt nu eenmaal écht zo met trouwjurken; ze werken betoverend en roepen heel veel emotie op. 

When you know, you know 

Het kan zijn dat de eerste jurk die je past liefde op het eerste gezicht is, en eigenlijk al jouw ‘yes to the dress’ momentje blijkt.

Maar kan dat echt? Ja het kan! Onze stylistes weten precies iedere jurk in de winkel te vinden en aan de hand van de vragenlijst en je persoonlijkheid kunnen zij jou lezen. Natúúrlijk gaan we wel meer trouwjurken passen, let’s go!

Sommige bruiden weten (of denken te weten) welk soort trouwjurk qua silhouette bij ze past. Toch komt het heel vaak voor dat bruiden die voor een eenvoudige minimalistische trouwjurk komen met een ballgown staan te proosten, dat is geweldig om te zien.

Onze stylistes laten je graag verschillende stijlen trouwjurken passen zodat jij zeker weet wat goed bij je past en welke trouwjurk jou dat ‘yes’ moment bezorgd.

Je zult merken dat wanneer je in dé trouwjurk voor de spiegel staat je het voelt van binnen. Wij zeggen altijd, ‘when you know, you know’. Ook je bridal squad zal dit bevestigen. Precies dit is waarom wij zo van ons vak houden, wat is er nou mooier dan een bruid te zien stralen in de trouwjurk van haar dromen? 

De emoties die daarbij komen kijken bezorgen ons nog altijd kippenvel en zo nu en dan een traantje.

The power of the veil  

De styliste styled de jurk vervolgens af met een prachtige sluier. En lieve bruiden, onderschat de kracht van dit prachtige accessoire niet!

Een sluier kan je in een oogwenk omtoveren naar een ‘echte’ bruid en jou (en je squad) vaak tot happy tears roeren.

Het leuke is dat er een wereld aan sluiers verkrijgbaar is. Onze stylistes adviseren je over welke sluier het mooie bij je silhouette, je trouwjurk en het jaargetijde of de setting van je trouwdag past.

 Dan is hét moment supreme daar; het Say yes to the dress moment!

Dit bijzondere moment vier je samen met je bridal squad, proostend met roze champagne.

De styliste legt dit fantastische moment voor jullie vast met de Covers polaroid camera, want ’the best thing about memories is making them’.

Vervolgens komt de coupeuse jouw maten opnemen zodat je trouwjurk helemaal op maat versteld en aangepast kan worden. De styliste neemt de laatste details rondom de aankoop met je door en plant een vervolgafspraak in over een aantal maanden.

Om te zorgen dat jouw hubbie to be wel completely matching naast je staat geeft de styliste je een stofstaaltje mee van de kleur van jouw trouwjurk.

Deze kan jouw verloofde meenemen bij het uitzoeken van zijn trouwkostuum.

Als het goed is kan jouw dag nu niet meer stuk, een van de belangrijkste (en leukste) to-do’s voor je bruiloft kun je afvinken, je bent geslaagd voor de trouwjurk van je dromen! Tijdens je volgende afspraak, dat noemen wij ‘de eerste pas’, mag je je mooie trouwjurk weer aan en helpen de stylistes je verder met de eventuele nodige voorbereidingen en het uitkiezen van accessoires.

Is it love you’re feeling? Maak dan nu een afspraak.

Om zeker te weten dat jij goed voorbereid naar je afspraak gaat hebben we nog een aantal belangrijke tips voor je op een rijtje gezet. Je vindt ze hier!

Fotografie door Esther van Geenen

Klik hier voor het maken van een afspraak