Je droomjurk: je hebt ‘m gevonden. Je liep over de Choorstraat en zag ‘m bij Covers Couture in de etalage hangen. Maar eenmaal aan, blijkt de jurk helemaal niet mooi te staan! Waar moet je nou opletten als je een trouwjurk zoekt? En welk model past bij jouw figuur?

Appelfiguur

Als je een appelfiguur hebt, staat een A-lijn jurk je fantastisch. Zoek naar een jurk die het smalste gedeelte van je taille accentueert. Een diepe decolleté zal je prachtig staan, zolang jij je daar maar prettig bij voelt. Om het af te maken, kun je gaan voor een mooie sleep!
4MS042_Debra_alt1
6036

Peerfiguur

Meer een peerfiguur? Ook dan kun je in dezelfde categorie kijken als het appelfiguur. Het staat je waarschijnlijk wél net iets mooier wanneer je voor een grotere rok gaat. Ook jouw staat een lage decolleté prachtig: dit accentueert je slanke bovenlichaam.
13614-front
PRESTA-A

Plus size

Ben je gezegend met prachtige ronde vormen? Geluksvogel! Het is bij jouw figuur mooi om voor een jurk te gaan, waar de rok iets onder de borst begint. Kies niet voor al te fijne stoffen, als die verkeerd vallen, benadeelt dat je figuur. Fan van fijne stoffen? Kies voor een jurk met een stevige onderjurk.
EMILDA-B
ROSALBA-B

Potloodfiguur

Heb je juist een potloodfiguur? Ook daar kun je alle kanten mee op. Je kunt bijvoorbeeld op zoek gaan naar een jurk die vrouwelijke vormen creëert. Maar met jouw prachtige figuur hoeft dat helemaal niet per se. Je kunt ook gaan voor een slanke jurk die je door een diep uitgesneden decolleté of juist een open rug nóg sexyer maakt.
MARANTA-B
13704-front

Lang

Als lange vrouw kun je heel veel kanten op, maar er zijn wat kleine valkuilen. De kunst is niet alleen je natuurlijke vormen te accentueren, less is more is belangrijk als lange vrouw. Teveel toeters en bellen als kant, ruches en versiersels, kunnen ervoor zorgen dat het een te druk geheel wordt.
6015
14715-Marnie_a

Klein

Ben jij een kleine bruid? De keuze is ook voor jou enorm. Wat dacht je bijvoorbeeld van een strapless jurk? Als je de rok nét boven je natuurlijke taille laat beginnen, zul je een stuk langer ogen. Ga niet voor een enorme prinsessenjurk, daar zul je in verdwijnen. Qua stoffen kun je alle kanten op: met jouw figuur kun je zo goed als elke stof hebben!
DAHIR-A
75019_0603

Grote borsten

Met grote borsten kan het soms best moeilijk zijn welke jurk nou mooi is en fijn zit. Wil je graag strapless? Ga voor een hartvormige hals. Liever niet? Dan kun je gaan voor een ronde hals. Ze leiden beide de aandacht naar je gezicht maar zijn tóch sexy zonder teveel bloot te geven.
4MC022_Taren_Main
Dauphin-front

Kleine borsten

Wie kleine borsten heeft, kan twee dingen doen. Je kunt de aandacht afleiden van je borsten door andere delen van je lichaam te accentueren. Of je leidt de aandacht af door te gaan voor prachtige versiersels op de jurk. Ook kun je er voor kiezen om een (lichtgevulde) halterjurk te nemen.
9A174_ESPLENDOR_A_0020-min
Romeo_front