We kunnen nog even genieten van de zomer, maar qua bruidsjurken zijn de trends voor 2016 alweer bekend. Wil jij extra modieus trouwen? We zetten de nieuwe trends op het gebied van trouwjurken alvast voor je klaar.

Lage rug


Subtiel maar wel sexy, dat is de lage rug. Die trend zien we komend seizoen dan ook veel terug onder de bruidsjurken. Het mooie van deze trend is dat je het zo subtiel kunt maken als je zelf wil: van een doorschijnende stof of een bewerking tot een helemaal blote rug. Een trend die voor iedereen op haar eigen manier te interpreteren is! Zo’n lage rug is een echte eyecatcher

Doorschijnende stoffen

Doorschijnende stoffen
Om in de lijn van sexy doch chique door te gaan, zien we dit jaar ook veel doorschijnende stoffen bij de bruidsjurken. De collecties lopen wat dat betreft flink uiteen: van een doorschijnende rug of onderkant tot een bijna helemaal doorschijnende jurk. Voor de bruid die wat gewaagder wil trouwen zijn er edgy ontwerpen, voor de vrouw die wat aan de verbeelding wil overlaten, zijn er jurken die deels nét iets meer laten zien.

Bohemian

Bohemian
Bohemian is een term die wordt gebruikt voor mensen die een onconventionele, artistieke manier van leven hebben. De kleding die daarbij hoort? Niet alleen goed over nagedacht, het is altijd stijlvol maar comfortabel. Dat komt komend seizoen ook in de bruidsjurkencollecties terug. Ideaal voor een buitenbruiloft. En perfect om op het gras met blote voeten je feest te vieren.

Mikadojaponnen


Niet gek op al teveel poespas en details op je jurk? De mikadojapon is terug. Dat betekent simpel maar mooi. De bruidsjurken zijn chique en high end. Doordat de jurken van zichzelf vrij plain zijn, heb je de mogelijkheid extra uit te pakken met je make up, haar of sieraden. Of natuurlijk om dat alles niet te doen, en de prachtige jurk haar werk te laten doen!

Klassiek kant


Terug van eigenlijk nooit weggeweest: de klassieke kanten jurk. Kant is tijdloos en tevens ook alle kanten mee op te gaan. Ook voor komend seizoen stond de catwalk vol met kant. Eigenlijk kun je er nooit de fout mee ingaan. Chique, gedetailleerd en valt altijd in de smaak.