fbpx

Meer weten over onze Corona-update? lees meer…

 

Blog

Trouwen bij Château st. Gerlach – Real wedding Françoise Oostwegel & Yves Mullenders

In deze nieuwe serie willen we je mee nemen in de prachtige verhalen van onze Covers Brides. Want wat is er fijner dan wegzwijmelen bij de liefde?

Op 19 mei 2019 trouwde Françoise Oostwegel met haar geliefde Yves Mullenders voor deze eerste blog mochten we met haar mee genieten met het verhaal van hun liefde en de zoektocht naar haar twee (!) droomjurken.

 

Laten we bij het begin beginnen, vanaf welk moment zijn de voorbereidingen voor jullie prachtige dag van start gegaan?

 

Tijdens nieuwjaar 2018 is mijn geliefde op zijn knieën gegaan in London. Vanaf dit moment ben ik me gaan verliezen in de mogelijkheden voor de dag van onze dromen. Volgens mij ben ik een van de weinige vrouwen die nog geen Pinterest bord had met allemaal plaatjes van trouwjurken, haha. Ik was hier nooit echt mee bezig maar vanaf het moment van het aanzoek veranderde dat!

Na Londen zijn we vervolgens doorgevlogen voor onze pre-honeymoon naar Cuba. Daar had ik alle tijd om eens te kijken wat ik mooie jurken zou vinden. Al snel kwam ik uit bij de jurken van Pronovias.

Hoe kwam je vervolgens bij Covers terecht?

Het was mijn moeder die vervolgens met de tip kwam om naar Covers Couture te gaan in Utrecht. Voordat we bij Covers aan kwamen, had ik al heel wat jurken gepast en bekeken in andere winkels. Toen ik bij Covers aankwam, had ik me dan ook goed voorbereid en hun hele website alvast doorgespit met jurken die ik mooi vond en graag wilde passen.

Tijdens dit eerste moment bij Covers werd ik geholpen door stylist Melanie. Ik had een hele mooie jurk van Pronovias op het oog maar die was helaas nog niet binnen. Gelukkig hadden ze nog heel veel ander moois in huis en ging Melanie gelijk op zoek naar andere prachtige jurken.

Voor onze sessie hadden een aantal vriendinnen tegen mij gezegd dat wanneer je de jurk aan hebt, dan weet en voel je meteen. Dus daar was ik ook naar op zoek. Toch had ik bij veel jurken dat gevoel niet echt. Stiekem ging ik er toch wel vanuit dat het zo’n heerlijk cliché moment zou zijn, zoals bij ‘Say yes to the Dress’ en dat ik gelijk zou moeten huilen als ik dé jurk aan had.

Helaas was dat moment een aantal jurken verder er nog steeds niet echt en om eerlijk te zijn: ik had de moed al bijna opgegeven om de jurk van mijn dromen te gaan vinden.

Maar gelukkig had ik Melanie! Zij vroeg me of er iets bij was wat ik wel mooi vond, maar waarvan ik misschien een aantal elementen anders voor ogen had. Kijkend naar mijn jurken, realiseerde ik me dat ik de eerste jurk van Jesus Peiro erg mooi vond, maar dat het moderne kant niet echt mijn ding was.

Het ‘say yes to the dress’ moment

Melanie glimlachte en ging zoeken, om vervolgens terug te komen met een prachtige jurk van Jesus Peiro. En toen ik hem zag voelde ik al: dit zou hem wel eens kunnen zijn…

Melanie hielp mij de jurk aan doen in de paskamer en toen ik daar in de spiegel keek, kon ik alleen maar denken: “OH MY GOD this is it!!”

Ik moest me op dat moment echt in houden om niet te gaan huilen, want ik wilde niets liever dan eerst paskamer uitlopen, naar de plek waar mijn moeder en beste vriendin/getuigen zat. Toen ik naar buiten kwam en voor de grote spiegel ging staan was ik sprakeloos. En toen Melanie vervolgens nog vroeg of ik ook de sluier erbij op wilde, werd ik helemaal ontspannen en voelde ik dat dit hem echt was, ook al paste hij nog niet helemaal goed. Toen Melanie me op de rust in mijn gezicht wees, begon ik gelijk te huilen. Op dat moment besefte ik dat het dus écht bestaat. Het gevoel dat wanneer je de juiste jurk hebt, je het dan weet. Dit was mijn jurk. (En helemaal goedgekeurd door moeder en mijn beste vriendin/getuigen, dus dat is natuurlijk extra fijn!)

Een tweede jurk 

Voor het avondfeest wilde ik graag een andere jurk, en deze was vervolgens al snel gekozen. Het werd een mooie aansluitende jurk van Pronovias met een fantastische open rug. Aan de rug heb ik nog een aantal extra diamantjes aan laten toevoegen, om de jurk nog sprankelender te maken. En net als alle andere elementen, heeft Covers dit ook heel mooi gedaan!

De fittingen tussendoor verliepen ook super fijn. Stuk voor stuk zijn het allemaal lieve mensen bij Covers.

Wat was voor jou het meest spannende moment?

Het spannendste moment was absoluut het ophalen van de jurk. Want zal die zo mooi passen als ik hoopte?

Toen we gingen passen was er alleen nog even een klein ‘dingetje’. Voor deze sessie had ik namelijk nog een detox kuurtje gedaan en was ik nog 3 kilo afgevallen. En je snapt; hier was de coupeuse natuurlijk niet heel blij mee, want daardoor moest best nog wat ingenomen worden bij de jurken. En het was eigenlijk de bedoeling om de jurken gelijk mee te nemen die dag. Oeps. 😉

Maar gelukkig hebben Alexandra en Melanie een aantal dingen kunnen verschuiven en gingen ze in het atelier gelijk aan de slag. Echt super lief natuurlijk! In de tussentijd hebben even kunnen genieten op een terrasje in Utrecht en hebben we ze vervolgens perfect passend mee naar huis kunnen nemen.

En op 19 mei was het vervolgens zover. Wat hebben mijn man en ik een fantastische dag gehad met alle geliefdes om ons heen. En echt: de jurken maakte het sprookje af.

Nogmaals heel veel dank voor jullie goede zorgen allemaal!

Locatie: Château st. Gerlach, Chateau Neercanne

Bruidsjurken: Covers Couture – Jurk 1: Jesus Perio & juk 2: Pronovias

Make-up: Blush & Brush Maastricht

Bloemen: Babette Kessels

Taart: Garden of Sweets

Weddingplanner: Nina Weddings

Nagels: The Nailbar Maastricht

Ringen: Eigen ontwerp, gemaakt door Mano Design

Covers Couture 2020 | Alle rechten voorbehouden Algemene Voorwaarden | Privacy & Cookies