fbpx

Meer weten over onze Corona-update? lees meer…

 

Blog

Moederdag is de perfecte dag om de bruidsmoeders in het zonnetje te zetten

foto: www.monetmine.nl

Op 14 mei is het moederdag. Een mooie gelegenheid om de bruidsmoeders eens in het zonnetje te zetten! Ooit was jij haar kleine meisje. Nu ben jij haar volwassen dochter. Een bride-to-be. Jij bent straks het stralend middelpunt op jullie trouwdag. Maar ook voor jouw moeder is het huwelijk van haar dochter een heel belangrijk, bijzonder en mooi moment.

Als jij in de gelukkige omstandigheid bent dat jouw moeder aanwezig kan zijn op jullie trouwdag dan zijn er ongetwijfeld heel veel mooie en belangrijke momenten, ook in de aanloop naar…waarbij je haar wilt betrekken.

Samen met je bruidsmoeder je trouwjurk uitzoeken

Je moeder kent jou door en door. Zij vindt het waarschijnlijk heel erg leuk en fijn als zij een beetje mag meedenken en meedelen in de organisatie van jullie huwelijk. Een van dé belangrijkste, zo niet allerbelangrijkste, momenten is natuurlijk het uitzoeken van jouw droomjurk.
Bij Covers is iedereen welkom, moeders, oma’s, zussen en vriendinnen. Maar de mening van jouw moeder is waarschijnlijk toch wel de allerbelangrijkste. Stel je eens voor hoe het voor haar moet zijn als jij als stralende bruid de pasruimte uitkomt in een prachtige trouwjurk. Er wordt dan ook geregeld menig traantje van geluk gelaten in onze winkel.

Bruidsmoeders willen er ook prachtig uitzien op de trouwdag van hun zoon of dochter

Alle voorbereidingen in de aanloop naar jullie huwelijk zijn heel bijzonder en fijn. Als jouw droomjurk is gevonden ga dan ook samen met jouw moeder op zoek naar haar kleding voor jouw grote dag.
Er is maar één belangrijke regel: de kleur wit is voor de bruid. Dat betekent dat de bruidsmoeders beter voor een andere kleur kunnen gaan, maar dit alles natuurlijk in overleg met jullie als bruidspaar. Bij het uitkiezen van de bruidsmoederkleding is het natuurlijk belangrijk dat deze haar mooi staalt, maar ook dat zij zich hierin fijn voelt en goed kan bewegen.
Covers heeft een ruime keuze aan bruidsmoederkleding, pakjes en stijlvolle combinaties in alle denkbare maten. Ook deze kleding wordt met heel veel aandacht tot in detail op maat gemaakt zodat ook de bruidsmoeders er prachtig uitzien op de trouwdag van haar zoon of dochter. Ook voor bijpasssende schoenen, sieraden, hoeden en alle andere denkbare bruidsmodeaccessoires kunnen de moeders bij Covers terecht.

Als zowel de bruid als de bruidsmoeders JAAAA hebben gezegd tegen de bruidskleding kan er al een heel belangrijk onderdeel van je checklijst afgestreept worden en kan je je gaan richten op en genieten van nog zoveel andere “to-do” things.

Taken van de bruidsmoeders

De bruidsmoeders zijn vast heel erg blij met en dankbaar voor alle momentjes waarbij zij betrokken worden, maar laat je moeder vooral genieten van jullie dag.

  • Neem je moeder mee naar de trouwlocatie die jullie hebben uitgekozen zodat ook zij alvast de sfeer kan proeven.
  • Vind je het lastig om de gastenlijst samen te stellen en de familie in kaart te brengen: vraag je moeder om advies.
  • Het is daarnaast gewoon heerlijk om samen met jouw moeder te mijmeren over alles wat jullie als bruidspaar meemaken en hebben besloten. Keuzes in muziek, hapjes en drankjes, de styling, kleuren en bloemen maar vooral ook de kriebels die naarmate de dag vordert steeds meer gaan toenemen.
  • Het is niet ongebruikelijk dat ouders van het bruidspaar de getuigen zijn van het huwelijk van hun zoon of dochter.
    Het spreekt voor zich dat zij op de eerste rij dichtbij jullie zitten en waarschijnlijk zal ook de trouwambtenaar de bruidsmoeder(s) maar ook vader(s) noemen.
  • Er zijn bruidsparen die erg hechten aan tradities, etiquette en gewoonten, maar in deze moderne tijd is eigenlijk alles mogelijk. Heb je een receptie dan is het vaak gebruikelijk dat de ouders naast jullie staan om ook felicitaties in ontvangst te nemen. Niets moet….maar mag. De keuze is aan jullie.
  • Het diner is een heerlijk moment om te ontspannen met naaste familie en vrienden. Aan een heerlijk gedekte tafel in jullie sfeer en kleuren met bloemen, kaarslicht en gezelligheid zitten de ouders, volgens traditie, naast het bruidspaar, jouw moeder naast je brandnew husband.
  • Voetjes van de vloer! Na de openingsdans van jullie als bruidspaar vraagt volgens de traditie de bruidegom zijn schoonmoeder ten dans en de bruid haar vader. Daarna is het de beurt aan de ouders van de bruidegom.
  • Je moeder is ongetwijfeld jouw steun en toeverlaat. Zorg dan ook voor even een momentje samen met haar. Een knipoog, een handdruk, een knuffel. Het is jouw…jullie dag, maar ook voor de bruidsmoeder(s) een dag waarvan zij met volle teugen genieten.

We kunnen het niet genoeg benadrukken. Geniet!! …samen van alle bijzonder momenten die jullie gaan beleven.

Voor voorbeelden van bruidsmoederkleding: https://www.covers.nl/bruidsmoederkleding/

Covers Couture 2020 | Alle rechten voorbehouden Algemene Voorwaarden | Privacy & Cookies