fbpx

Meer weten over onze Corona-update? lees meer…

 

Blog

Hoe kies je jouw trouwjurk uit?

Een van dé leukste en meest bijzonder onderdelen van het plannen van een bruiloft is voor de bride-to-be natuurlijk het uitzoeken van….de weddingdress!
Voor heel veel bruiden is dit een meisjesdroom die uitkomt. Het gaat hier natuurlijk ook niet om zomaar een jurk, maar om dé jurk.
En nu is het zover! Je bent eigenlijk nog helemaal in de wolken van het aanzoek, de 100.000 vlinders, de emoties en het gelukzalige gevoel. Je gaat vanaf nu zoveel leuke, mooi, ontroerende dingen beleven onderweg naar jullie trouwdag. Maar een heel bijzonder en belangrijk moment is toch wel het uitzoeken van jouw droomjurk.
Toch blijkt dit nog niet zo eenvoudig! Er zijn zoveel stijlen, stoffen, combinaties, trends,  mogelijkheden en merken. Hoe vind je in deze hele grote “snoepwinkel” van bruidsjurken nu de voor jou allermooiste jurk?

De eerste stap…… koop een stapel trouwbladen…
….bezoek trouwbeurzen en struin het internet af:-) Let the fun begin!

Nestel je op de bank met een heleboel trouwbladen of tik op het internet het zoekwoord trouwjurken in en ga eens kijken naar wat je aanspreekt. Vaak weet je meteen of je een bepaalde stijl mooi of leuk vindt. Vertrouw vooral op je gevoel. Als je meteen die kriebel voelt dan is dat een mogelijke kanshebber:-)
Maak van de jurken die je mooi vindt een moodboard. Het kan maar zo zijn dat je een collage krijgt van een heleboel uiteenlopende stijlen, maar het kan ook zijn dat de jurken matchen.
Bezoek met je vriendinnen of…je aanstaande wat trouwbeurzen. Trouwinspiratie opdoen is écht leuk. Zo kan je alvast wat échte jurken zien en te voelen. Covers Couture staat twee keer per jaar op de Love and Marriage beurs in Utrecht.

Neem voldoende tijd voor de zoektocht naar jouw trouwjurk

Gun jezelf vooral een periode om te oriënteren, maar wacht niet te lang met het maken van een pasafspraak bij Covers. Houd rekening met (lange) levertijden van jurken en daarnaast de tijd die onze coupeuses nodig hebben om de jurk tot in het kleinste detail helemaal jouw jurk te maken.

Start zoektocht: zodra je JA hebt gezegd natuurlijk:-)
Start pasafspraak: zo’n 9 maanden voorafgaand aan jullie trouwdag
De gemiddelde levertijden van een trouwjurk zijn (afhankelijk van het model en het merk) maar reken op zo’n vier tot zes maanden.
Doorpasafspraken: houd rekening met 1 of 2 afspraken nadat je JA hebt gezegd tegen jouw trouwjurk.
Jurk ophalen: twee weken voordat je gaat trouwen.
De big day!! Je mag jouw jurk eindelijk dragen!

Vergeet de bruidegom niet….

Natuurlijk ga je voor een trouwjurk waar jij helemaal gelukkig wordt, maar vergeet ook vooral jouw aanstaande bruidegom niet. Vraag hem dus wat hij mooi vindt. Laat hem foto’s van jurken zien zodat je een indruk hebt van zijn smaak zodat ook hij straalt als hij zijn bruid straks gaat zien.

Hoe weet je welke bruidsjurk jou mooi staat?

Laat je daar vooral in het begin niet te veel door leiden. Ga op je gevoel af, kies de jurken die jij echt mooi vindt. Er zijn zo enorm veel soorten trouwjurken, van prinsessenjurk tot bohemian, van fish tail en top-crop tot vintage. Maar ook de stoffen zijn heel divers. Denk aan kant, zijde, satijn, chiffon, taft of een combinatie van stoffen. Wil je dat de jurk stijlval is of lekker sluik en soepeltjes valt?
Niets moet en alles mag. Waarom moet een jurk matchen bij het thema dat je uitzoekt als het niet een jurk is waarbij je je prettig voelt.
De Covers girls zullen hun uiterste best doen om goed naar je te luisteren en je te helpen bij het vinden van jouw droomjurk. Hoe zo’n pasafspraak bij ons gaat lees je hier.

Trouwtrends 2017 en een preview van de trouwtrends in 2018?

Natuurlijk krijg je pas écht een beeld van een trouwjurk als je bij ons de jurken komt passen. Maar om je een idee te geven van de trouwtrends in 2017 en een preview van de trouwtrends in 2018 hebben we deze hier voor je op een rijtje gezet. Begint het al te kriebelen? We hopen je snel in onze winkel te begroeten. Maak je pasafspraak hier.

FOTOCREDITS: CHRISTIAAN DE GROOT / Mooi Belicht

 

Covers Couture 2020 | Alle rechten voorbehouden Algemene Voorwaarden | Privacy & Cookies